Skip to main content

De ZelfKonfrontatieMethode® (ZKM)

De ZelfKonfrontatieMethode® is een manier om u op uzelf te oriënteren. Het verschaft inzicht in wie u bent en waar het om gaat in uw werk en in uw maatschappelijk- en privéleven.

Door terug te kijken op het verleden laat u uw ervaringen en gebeurtenissen van vroeger hun eigen verhaal doen. U bent hierin verteller en toehoorder tegelijkertijd. U bent de deskundige als het gaat om de betekenis van uw verhaal. Samen met uw coach verkent u zo verleden, heden en toekomst. Hierdoor ontstaat zicht op patronen en samenhangen in uw leven, op een rode draad die er altijd is. Het brengt uw drijfveren naar de oppervlakte. Wat voor betekenis hebben ze voor u?
De ZelfKonfrontatieMethode werpt licht op de keuzes die u wilt of moet maken in de toekomst. In tegenstelling tot vele vormen van persoonlijk onderzoek is de ZKM geen test.

Zelfsturing
De ZelfKonfrontatieMethode biedt u verdieping en inzicht in uw eigen levensverhaal. Het geeft u de handvatten tot zelfsturing. In samenwerking met uw coach bent u in staat om uw eigen verhaal te interpreteren.

Voor wie?
De ZKM-methode kan worden toegepast bij iedereen die bereid is om zijn eigen handelen aan een kritisch oog te onderwerpen. Aan hen die zich ervan bewust zijn dat aan hun functioneren bepaalde motieven ten grondslag liggen en deze willen leren kennen. Aan hen die weten dat ze, handelend vanuit deze drijfveren, veranderingsprocessen op gang willen brengen in de richting die zij zich wensen.

Wanneer?
De ZKM-methode kan gebruikt worden op het moment dat er behoefte is aan meer duidelijkheid over het eigen functioneren. Dat kan zijn in persoonlijke relaties, in de werksituatie of in een team. Wanneer uw werk geen bevrediging meer biedt, als er conflicten zijn of het geheel niet oplevert wat u verwacht. Maar ook wanneer er een keuze gemaakt moet worden waarvan de consequenties zwaarwegend of verstrekkend zijn.

Werkwijze
Het onderzoek omvat minimaal twee gesprekken met een coach. Na het eerste gesprek krijgt u huiswerk in de vorm van een zelfonderzoek. De coach verwerkt die gegevens voor het tweede gesprek. Vervolgens kijkt u samen naar de rode draad die zichtbaar wordt.

  • Eerste gesprek:
    inventarisatie van ervaringen en formuleren van waardegebieden (max. 4 uur)
  • Tweede gesprek:
    bespreken van de verwerkte gegevens, formuleren van conclusies en doelen en ontwikkelen van een persoonlijke aanpak in een toekomstperspectief (max. 3 uur)

Het is mogelijk om dit traject te vervolgen met coachingsgesprekken als hulp bij het bereiken van uw doelen. Ook is er de mogelijkheid om het proces te evalueren in een vervolgonderzoek.

Kiest u ook voor?

  • Deskundigheid
  • Persoonlijke aanpak
  • Maximaal resultaat